Dotari

Personalul implicat in derularea serviciilor medicale detine avizele si autorizatiile de libera practica si  e instruit pentru folosirea si utilizarea corespunzatoare a aparaturii.

Aparatura medicala folosita de catre SC MEDSERV MIN SA este de ultima generatie, omologata si certificata de catre institutiile abilitate, fiind in dotarea proprie si aflata in supravegherea mentenantei.
Astfel, pentru examinari specifice medicinii muncii, aparatura aflata in dotarea societatii :

Viziotest model Esentiale cu campitest inclus pentru efectuarea campului vizual –producator Fim Medical sau model Essilor cu campitest separat – producator Essilor Romania
Caracteristici viziotest – acuitate vizuală, vedere în culori, vedere în relief, simţ cromatic, determinarea câmpului vizual, vedere la distanţă şi aproape.  Efectuarea  examenului  viziotest se va face cu personal specializat, interpretarea fiind efectuată de medicul de specialitate oftalmologie

– Audiometru Audiometria se poate efectua cu audiometre tip ADL 50,  producator FIM MEDICAL
Caracteristici audiometru – sistem  integrat pe trei canale AVR pentru testarea specifice medicinii muncii, in valorile zgomot(db)/frecvenţe (Hz) a auzului, canale care transmit măsurătorile pentru comparare, memorare, măsurare, tipărire pe imprimanta  încorporată.

In cazul solicitarii audiometriei osoase se pot efectua pe audiometru ,,Harp Basic”, producator Inventis, prin firma Danson-Bucuresti.

Aparatele detin certificate de calibrare ,Rigel si de conformitate emis  conform Directivei  93/42/CEE si Directivei 2007/47/CE.

Examen P.F.V.  – se va face cu spirometre tip SPL -50- MICROLISER II. rezultand teste privind capacitatea pulmonara in functie de varsta, sex, inaltime, greutate;
Caracteritici spirometru– sistem integrat -efectuează teste FVC, SVC, MVV( capacitate vitală în funcţie ani, vârstă, sex, înălţime, gerutate), teste memorie  care  transmit măsurătorile pentru comparare, memorare, măsurare, tipărire pe imprimanta  încorporată.

EKG – ul  – se va face cu ajutorul electrocardiografelor model AR 1200 ADV+SOFT CUBE si KEY,
Caracteristici electrocardiograf – portabil, 6 (şase) canale, 12 (douăsprezece) derivaţii standard ,alimentare mixtă, acumulatorii incluşi, 100 minute de printare şi 200 de înregistrări automate;

Glucometru EB Sensor si SHL – G800 pentru masurarea glicemiei, cu sistem de monitorizare al glucozei din sânge.
Caracteristici glucometru – dispozitiv medical foarte sigur si precis care foloseste cea mai noua tehnologie bio-senzor pentru masurarea nivelului de glucoza in sange. Testarea simpla si comoda este realizata in doar 2 pasi, cu cea mai mica picatura de sange prelevata, iar rezultatul masuratorii este afisat pe un ecran mare in numai 5 secunde si retinut in memoria aparatului.

Toate aparatele au certificate de conformitate emis  conform Directivei  93/42/CEE, ISO 8596,  declaraţie de conformitate CE –ISO QUAL/1997/7522c.

Efectuarea investigatiilor complete de medicina muncii se face de către personalul  medical propriu. După efectuarea examinăriilor, aceastea se vor ataşa dosarului medical al salariatului.