Servicii de recuperare medicala, kinetoterapie

Vino cu un bilet de trimitere de la medicul tau de familie sau de la medicul specialist si vei beneficia de o evaluare gratuita si elaborarea planului de proceduri de recuperare realizate de catre kinetoterapeutul societatii.

Cabinetul medical este amplasat la etajul I al SC MEDSERV MIN SA si respecta cele mai inalte standarde medicale actuale in ceea ce priveste metodele de tratament de reabilitare medicala (kinetoterapie, fizioterapie, masaj si reflexoterapie).

Asistenta medicală continuă si de urgenţă cu personal bine pregatit – medici si asistenti medicali la nivelul cabinetelor medicale in program normal de desfăşurare a activităţii subunităţilor miniere.

In acest context, in urma consultului efectuat se configureaza programe de recuperare pentru pacientii cu diferite patologii de tipul:
• suferinte reumatologice, atat de tip cronic degenerative (articular si periarticular), cat si cronic inflamator
• suferinte neurologice (de tip central si periferic)
• afectiuni ortopedice si sechele posttraumatice
• situatii complexe de polipatologie cu consecinte disfunctionale importante locomotor.

KINETOTERAPIA

Kinetoterapia este terapia care urmareste refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni, prin miscare, efectuate in programe de recuperare-reabilitare medicala.

Obiectivele de baza ale kinetoterapiei sunt: corectarea posturii si aliniamentului segmentelor corpului, cresterea de forta si rezistenta musculara, reeducarea echilibrului si coordonarii si antrenamentul la efort.

Kinetoterapia reprezinta forma principala de recuperare in multe afectiuni cum ar fi sechele dupa accidental vascular cerebral, tulburarile de statica vertebrala (cifoze, scolioze, scolioze, hiperlordoze), sechele dupa fracturi s.a.

SC MEDSERV MIN dispune de o sala spatioasa de kinetoterapie, dotata cu echipamentele necesare pentru recuperarea activa sau pasiva a membrelor superioare si inferioare, dispozitive pentru reeducarea mersului si a echilibrului, aparate de elogatie lombara si cervicala. Programele de kinetoterapie sunt individualizate si executate sub supravegherea specialistului kinetoterapeut. Tot aici puteti gasi programe de kinetoterapie.

Aceste genuri de terapie sunt recomandate tuturor categoriilor de varsta si pot fi utile in paralel cu tratamentul medicamentos sau proceduri de terapie prin lumina polarizata, mono sau cromoterapie cu Bioptron Medall- proceduri garantate in vindecari miraculoase.

MASAJUL

Reprezinta o grupare sistematica si stiintifica de manipulari executate manual asupra tegumentului, avand efecte mecanice directe si reflexe.

Printre actiunile biologice se numara imbunatatirea circulatiei si nutritiei tesuturilor, indepartarea edemului de staza, reducerea spasticitatii, a contracturii musculare si atenuarea durerii.

In Cabinetul de Recuperare se efectueaza masaj clasic, masajul tesutului conjunctiv,  masaj de relaxare, reflexoterapie. Oferim si masaj specializat, cu prescriptie medicala, pentru femei insarcinate si copii de orice varsta.

Masajul este recomandat in nevralgii, neuromialgii inclusiv de  origine psihogena, miozite, celulite, nevroze, nevrite, retractii musculotendinoase, hipotrofii si atrofii musculare de diverse cauze, staze venoase si limfatice, afectari psihologice de diverse cauze (nevroza astenica, tetanii, distonii neurovegetative), afectiuni dismetabolice (obezitate, guta), tratament de intretinere si stimulare a musculaturii etc.

REFLEXOTERAPIA

Este o metoda complementara ce consta intr-o tehnica speciala de masaj digital la nivelul mainilor, dar in special la nivelul picioarelor si se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Prin reflexoterapie se faciliteaza circulatia sanguina si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.
Este utila in ameliorarea multor afectiuni: oboseala cronica, obezitate, afectiuni ale coloanei, stres si anxietate, afectiuni hepato-biliare etc.

Comments are closed.