Servicii de urgenta de prespitaliceasca

Servicii de urgenţă de prespitalicească şi transport sanitar. In 2013 s-au achizitionat doua noi ambulante dotate ultramodern, echipate cu tot necesarul conform reglementarilor.

Ambulanta ce urmeaza sa efectueze acest serviciu  este autorizata si  dotata ultramodern in conformitte cu legislatia in vigoare, respectiv:

– Sistem de imobilizare si transport al pacientului;
– Aparatura resuscitare;
– Aparatura de monitorizare –defibrilare –evalauare-administrare medicamente/solutii;
– Materiale sanitare, medicamente si solutii;
– Materiale si dispozitive  auxiliare;
– Aparate pentru comunicatii si avertizare.

În cadrul acestui serviciu , conform solicitărilor, SC MEDSERV MIN SA va asigura:

1. Acordarea asistenţei medicale de urgenţă în fază  prespitalicească la locul accidentului sau cît mai aproape de locul de producere al acestuia, începând cu acordarea  primului ajutor calificat şi completându-se, unde este cazul, cu asistenţă medicală avansată de urgenţă până la predarea pacientului la structurile de primire urgenţe.
2. Dotarea autosanitarelor este in conformitate cu Ordinul 1092/2006 privind stabilirea componentelor si atributiilor echipelor publice de interventie pe diverse niveluri in faza prespitaliceasca, iar autorizarea este  in conformitate cu OMS 1519/2009, respectiv Autorizatia Ministerului Sanatatii nr.1ce atesta SC MEDSERV MIN SA  ca furnizor al serviciilor de urgenta prespitaliceasca si transport sanitar incepand cu 07.06.2013.
3. Deplasarea la locul solicitării se va face în timpul cel mai scurt, folosindu-se mijloace specifice de avertizare vizuală şi sonoră.
4. Urgenţele medicale vor fi stabilizate, monitorizate şi transportate în condiţii de siguranţă, la cea mai apropiată unitate de primire urgenţe  sau la cel mai apropiat compartiment de primire urgenţe cu competenţe în rezolvarea respectivelor cazuri, cu anunţarea în prealabil a sosirii şi gravităţii cazului.
5. Transportul sanitar însoţit de cadru medical către instituţii medicale de specialitate în scop diagnostic sau terapeutic.
6. Serviciul de transport  medicalizat va fi asigurat în toate locaţiile, in conditiile si specificatiile solicitate de achizitor in tara sau strainatate.

Comments are closed.